App i domkyrkan

En guide till Via Sacra, pilgrimsvandringen i Linköpings domkyrka, finns nu som app i din mobil. Och Jonas Lundqvist information har i gott sällskap producerat.

Via Sacra är en 180 meter lång promenad i domkyrkan och består av två bronsplattor och arton pärlor nedsänkta i golvet i belysta stenkuber. Pärlorna utgör Frälsarkransen – en vägvisare i människans inre resa. Frälsarkransen skapades av biskop emeritus Martin Lönnebo och pärlorna har formgetts av glaskonstnären Margeta Hennix.

Appen Via Sacra är en guide till vandringen. Den ger en presentation av alla pärlorna och kompletterande information för din egen meditativa vandring. Martin Lönnebos personliga presentation av Frälsarkransen finns även med i form av tjugo korta filmer. Appen finns i svensk och engelsk version, tillgänglig både för Apple- och Andriodtelefoner på i AppStore respektive Google Play.

Kyrkans värld och ”kyrkoturism” är nya områden för min del. Och intressanta. I produktionen har jag i första hand jobbat med content och design. Utvecklare har min numera ofta förekommande samarbetspartner Icedor Digital Production varit.

Uppdragsgivare: Linköpings domkyrkoförsamling/Projektbyrån Berglund&Co.