Ny webbplats för Svensk Jazz

Man hamnar kanske inte av en slump i vissa uppdrag. Riksförbundet Svensk Jazz gillade vad de såg när de besökte monicazetterlund.se. Och med inspiration av den beställde de utveckling av sin egen nya webb. 

Svensk Jazz är ett riksförbund som arbetar för att stärka medlemmarna och förutsättningarna för jazzen i Sverige. Organisationen vill vara en enande röst för Sveriges jazzliv och verka för att en större mångfald av musik når befintliga och nya lyssnare.

Och då är förstås en funktionell, aktuell och smakfullt svängig hemsida en viktig kommunikationsplattform.

Tillsammans med icedor.se utvecklades en webb som både förmedlar information och skapar dialog med användarna. Bärande delar i kommunikationen är bland annat konsertkalendern, som fylls på med inlägg från arrangörer runt om i landet, och en ”portfolio” med de olika pristagare som fått utmärkelser från Svensk Jazz genom åren.

En komposition inte helt utan komplexitet, tryggt förankrad i tradition men med lyhördhet för nutida estetik, som det kunde ha hetat i en pretentiös recension.

Kolla: svenskjazz.se

Uppdraget kompletterades med att sammanställda och utveckla formspråket på webben till en grafisk guide för Svensk jazz visuella identitet.