En roligare historia på kulturhistorisk webb

En roligare historia behöver inte betyda gapigt råflabb – det kan även vara att göra ”det svåra begripligt, att berätta med liv och lust, att smitta läsaren med vår passion för kulturhistoria”. Som mina gamla vänner och kollegor på Hugin & Munin säger på sin nya webbplats som jag producerat.

I den nordiska mytologin var Hugin och Munin korparna som höll Oden informerad om vad som hände i världen. I dag är Hugin & Munin Kulturinformation ett företag som förmedlar kunskap om kulturhistorien.

Kulturhistoria är allt från tidernas begynnelse och fram till i dag – allt som människorna före oss rört vid, format och lämnat efter sig – fornlämningar, bebyggda miljöer, sägner och traditioner. Allt är pusselbitar i vårt lands kulturhistoria och oavsett det handlar om Gamla Uppsala, Drottningholms slott, Nábrreluokta kapell eller Hanhinvittikko fäbod är historien lika viktig för Hugin & Munin att berätta. Historien är till för alla, den oinvigde ska förstå platsen och dessutom känna det unika i att det var just här det hände.

Vid produktionen av Hugin & Munins nya webbplats så hade jag stor nytta av de år jag jobbade hos ”korparna”. Det blev också tillfälle till många kära återseenden med kulturhistorien.

Webben är producerad tillsammans med Icey AB.

Kolla in huginmunin.se »